NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ İLE BİR ARAYA GELDİK. SORUNLARI KONUŞTUK.
Hizmet çalışmalarını aralıksız sürdüren sendikamız bir yandan da üyelerinin sorunlarını yerinde dinleyerek çÖzüm bulmak amacıyla personelle buluşmayı sürdürüyor. Bu çerçeve de sendikamızın en yoğun ve aktif çalıştığı kurumlardan biri olan ve birçok noktada mağduriyetler yaşayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarıyla buluştuk. Sorunlarına kulak verdik.
çoğunluğunu 4B’lilerin oluşturduğu ve samimi bir atmosferde geçen toplantıda konuşan Genel Başkan Yazgan, Büro Memur-Sen’in hizmet sendikacılığı yaptığını vurgulayarak bunun en güzel kanıtının elde edilen kazanımlar olduğunu ifade etti.
Sendikamızın ilkeli, tutarlı ve kararlı bir yapıya sahip olduğunu belirten Yazgan, Memur-Sen ve Büro Memur-Sen’in birçok konuda ilklere imza attığını sÖyledi. Yazgan, bugün hayal dahi edilemeyen birçok hakkın Memur-Sen’in ilk defa yer aldığı 2004 yılı Toplu GÖrüşmelerinde elde edildiğini devam eden yıllarda bu haklara yenilerinin eklendiğini sÖyledi.
Yetkili olmamalarına rağmen son derece etkili bir sendikal faaliyet içinde olduklarını belirten Yazgan, sendikamızın diğer sendikalardan farkına dikkat çekti. Yazgan, Sendikamız ile SBN Sigorta arasında imzalanan Ferdi Kaza Sigortası Anlaşması ile üyelerimizin 2010 yılı itibariyle 25.000 TL’lik kaza sigortası güvencesinde olduğunu vurguladı. Bu oranın 2009 yılında 15.000 TL olduğunu hatırlatan Yazgan, bu miktarın 25.000 TL’ye yükseltildiğini bununda hizmet sendikacılığının yüz akı olduğunu ifade etti. Yazgan, bir yıl içinde dÖrt üyemizin çeşitli kazalar neticesinde vefat ettiğini bunların ailelerine toplam 60.000 TL ferdi kaza sigortası miktarı Ödendiğini belirtti.
SÖz konusu anlaşma ile sendikamız üyelerine ayrıca kasko ve trafik sigortası noktasında da %40’a varan indirim kolaylığının sağlandığını vurgulayan Yazgan, yine Memur-Sen tarafından hazırlanan Memur-Sen Ailem Kartı sayesinde de anlaşmalı firmalar aracılığıyla ekonomik açıdan memurları rahatlatacak avantajlarının yapıldığını dile getirdi.
Hükümetin hazırlıklarını yaptığı ve memurlara toplu sÖzleşme hakkı getirmesi planlanan anayasa değişikliği paketinin hayata geçmesi durumunda sendikalı memurların daha da kazançlı çıkacağını belirten Yazgan, Toplu SÖzleşme Hakkı’nın çalışanların taleplerini kabul ettirmede güçlü bir imkân sağlayacağını sÖyledi.
Yazgan’ın ardından sÖz alan Genel Teşkilat Sekreteri ve İçişleri Bakanlığı personeli Murat Sipahi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarını ilgilendiren sendikamızın elde ettiği Önemli kazanımları aktardı. çalışanların sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çÖzüm noktasında her zaman olduğu gibi büyük gayret gÖsterdiklerini vurgulayan Sipahi, İçişleri Bakanlığı çalışanlarının ücret adaletsizliği yüzünden büyük bir mağduriyet içinde olduğunu hatırlattı.
Sendikamızın çabaları sonucu çıkarılan denge tazminatının çalışanları Önemli Ölçüde rahatlattığını ancak bunun yeterli olmadığını aktaran Sipahi, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’den denge tazminatlarında yeni bir iyileştirme yapılması konusunda sÖz aldıklarını sÖyledi. Sendikamızın bu konudaki beklentisinin en az 500 TL olduğunu belirten Sipahi, konuyu çok yakından takip ederek bakanlık nezdinde bastırdıklarını vurguladı. Hak alımı noktasında yedi cephede birden savaştıklarını sÖyleyen Sipahi, banka promosyonlarının tamamının personele Ödenmesi için de mücadelenin sürdüğünü belirtti.
Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 10 TL yerine memurlara üç ayda bir Ödenecek 30 TL tutarında bir çalışmanın hükümet nezdinde yapıldığını vurgulayan Sipahi, toplu sÖzleşme olması durumunda bu 30 TL’nin 300 TL olacağına inandığını ifade ederek bu yıl İçişleri Bakanlığı GÖrevde Yükselme Sınavı’nın da yapılacağını sÖyledi.
Genel Mevzuat Toplu GÖrüşme ve Dış İlişkiler Sekreteri Sait İnan ise 4/B ve 4/C konularında detaylı bilgiler aktardı.4B’nin ve 4/C’nin uygulanmasında yaşanan sorunlara dikkat çeken İnan, kamuda esas olanın mevcut kadrolu sistem olması gerektiğini sÖyledi.
Sendikamızın bütün memurları tek çatı altında toplayacak kadrolu sistemden yana olduğunu ve bunu her fırsatta hükümet nezdinde dile getirdiklerini belirten İnan, Toplu GÖrüşme masasında da Öncelikli talepler arasında ilk sırada 4/B ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi olduğunu vurguladı.
İnan, sendikamızın tarihi bir başarı sağlayarak bugüne kadar sendika hakkından yoksun olan 4/C’li personele memur sendikalarına üye olma hakkı kazandırdığını hatırlattı. İnan, Sendikamızın Ankara 3.İş Mahkemesi’nde açmış olduğu davanın Yargıtay tarafından da sendikamız lehine onanarak çıktığını bÖylece geneli kapsayacak şekilde tüm 4/C’li personele memur sendikalarına üye olma hakkı sağladıklarını belirtti.
Bu hakkın 4/C’li çalışanların diğer Özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında anahtar gÖrevi gÖreceğini belirten İnan, sendikamızın 4/C’lilerin temsilcisi olarak sorunların aşılması noktasında Önemli bir kapı araladığını vurguladı.
4/B ve 4/C konusunda kurumlar arasındaki uygulama farklılığının büyük sakıncalar doğurduğunu sÖyleyen İnan, sendikamız bünyesinde 4/B ve 4/C’lilerden oluşan sÖzleşmeliler komisyonun 4/B ve 4/C’lilerin Özlük haklarının iyileştirilmesi için büyük çaba gÖsterdiğini belirtti.
İnan’ın konuşması sonrası sorular bÖlümüne geçildi. Toplantıya katılan personel çeşitli sorular yÖneltti. Personelin bu sorularına sendikamız Genel Başkanı Yusuf Yazgan yanıt verdi.