MEMUR-SEN TARİHİ DAVANIN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLİYESİ’NDEYDİ
Burada konuşan Ahmet Gündoğdu, tarihi bir güne şahitlik yaptıklarını belirterek, geç de olsa darbecilerden hesap sorulmasını sevindirici olduğunu sÖyledi. Gündoğdu şÖyle devam etti: “12 Eylül’lerde karanlık senaryolar yazıp demokrasinin üzerine kan düşürenlerin, gençleri idam sehpalarına gÖnderenlerin hesap veriyor olmasını gÖrmekten demokrasinin geleceği adına umutlanıyoruz.” Ahmet Gündoğdu, eylemin Ankara Radyosu’nun Önünden yapılmasının tarihi bir anlamı barındırdığını belirterek şunları kaydetti: “Darbeciler 27 Mayıs 1960’da, 12 Mart 1971’de ve 12 Eylül 1980’de darbe bildirilerini Ankara Radyosu’ndan okudular. Bugün ise darbe naralarını attıkları Ankara Radyosu’nun tam karşısındaki adliyede hesap veriyorlar, ilahi adalet bÖyle bir şeydir. İnanıyoruz ki bugün Önünden yürüyüş başlattığımız Ankara radyosundan bir daha darbe bildirileri okunmayacak, bunun yerine demokrasi konuşmaları, Özgürlük manifestoları, insan hakları bildirileri okunacak, dile getirilecek.” TAM DEMOKARASİ İçİN YENİ BİR ANAYASA ŞART 28 ŞUBAT DA YARGI ÖNüNE çIKARILMALI
12 Eylül darbesinin Türkiye’nin yakın tarihinin en büyük kara lekelerinden olduğunu vurgulayan Gündoğdu, son yıllarda yaşanan gelişmelerin bu lekenin izlerini silmeye başladığını ifade etti. 12 Eylül’de halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle demokratikleşme noktasında hedefe biraz daha yaklaşıldığını ifade eden Gündoğdu, topyekun bir anayasa değişikliğiyle tam demokrasiye ulaşma yolculuğunu tamamlanmış olacağını sÖyledi. Türkiye’nin merakla izlediği bu tarihi gün için referandumda ‘evet’ dediklerini belirten Gündoğdu, “Türkiye’nin en büyük ve güçlü demokratik sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen olarak demokrasinin sesini yükseltecek, millet iradesinin Önündeki engelleri kaldıracak, vesayet anlayışını yok edecek anayasa değişikliğine gür bir sesle ‘evet’ demiştik, bugün de ‘evet’ deyişimizin sonuçlarını gÖrmekten mutluyuz“ diye konuştu.
12 Eylül darbesinden hesap sorulduğu gibi tarihe post modern darbe olarak 28 Şubat sürecinin de hâkim Önün çıkarılmasını beklediklerini ifade eden Gündoğdu, benzer vakaların yaşanamaması adına yargılanmanın mutlaka yapılaması gerektiğini vurguladı. Gündoğdu sÖzlerini şÖyle tamamladı: “Ankara Adliyesi’nin Önündeki bu tablo, darbeler ve vesayet sisteminin sona ermek üzere olduğunu kanıtıdır. Yeni bir anayasayla 12 Eylülcülerin, 27 Mayısçıların, 12 Martçıların, 28 Şubatçıların, 27 Nisancıların kirlerini tamamen temizleyeceğiz, milletin emrinde bir devleti ve demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. 12 Eylül Davası’nın açılmış olması Öncü bir demokratikleşme girişimidir. Biz bunun 28 Şubat ve 27 Nisan muhtırası davlarıyla devam etmesini istiyoruz. Bu iki davaya Memur-Sen Konfederasyonu olarak müdahil olmak istiyoruz. çünkü 28 Şubat’la başlayan darbe sürecinde binlerce üyemiz sürgüne uğramış, memuriyetinden edilmiştir.”