MEMUR-SEN, 11 HİZMET KOLUNUN 10UNDA YETKİLİ
15 Haziran’da kurumlarla imzalanan mutabakat metinlerinin sonuçlarına gÖre Memur-Sen 2012 yılında 134 bin 975 kamu çalışanını daha bünyesine katarak 650 bin 353 üyeye ulaştı. Konuyla ilgili konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu rakamlardan sonra, Memur-Sen, kendisine en yakın ikinci konfederasyona 232 bin 8, üçüncü konfederasyona ise 411 bin 120 üye fark atmıştır. Bu rakamlar şunu gÖstermektedir; Kamu çalışanları sÖylenenlere kulak asmamış, kendi hak ve kazanımlarının elde edilmesinde Memur-Seni en doğru adres olarak gÖrmüştür” diye konuştu.
Memur-Sen olarak sendikacılığı üyeleri, kamu gÖrevlileri, milletimiz ve insanlık için yaptıklarını ifade eden Gündoğdu, bu çabalarının karşılıksız kalmadığını, kamu çalışanlarının teveccühünün de bunun bir gÖstergesi olduğunu kaydetti. Gündoğdu, hizmet kollarında yetkili sendikaların üye sayılarını ise şu şekilde açıkladı: “Geçen yıl yetkili olan sendikalarımızdan; Eğitim Bir-Sen 195 bin 695 olan üye sayısını 35 bin 77 artırarak 231 bin 472ya; Sağlık-Sen 135 bin olan üye sayısını 38 bin 120 artırarak 173 bin 711e; Bem-Bir-Sen 39 bin 856 olan üye sayısını 13 bin 315 artırarak 53 bin 171e; Bayındır Memur-Sen 7 bin 714 olan üye sayısını 2 bin 833 artırarak 10 bin 547ye; Toç-Bir-Sen 25 bin 587 olan üye sayısını 8 bin 58 artırarak 33 bin 645e; Enerji Bir-Sen 11 bin 362 olan üye sayısını 5 bin 13 artırarak 16 bin 375e, Diyanet-Sen ise 49 bin 870 olan üye sayısını 10 bin 476 artırarak 60 bin 346ya çıkararak yetkilerini devam ettirmiştir.”
Bu yıl 7 olan yetkili sendikalarının arasına 3 sendikanın daha katıldığını belirten Gündoğdu, bu sendikalardan Büro Memur-Sen’in 32 bin 979 olan üye sayısını 12 bin 938 artırarak 45 bin 917 üyeyle, Birlik Haber-Sen’in 8 bin 583 olan üye sayısını 3 bin 648 artırarak 12 bin 231 üyeyle, Ulaştırma Memur-Sen ise geçen yılki 5 bin 531 olan üye sayısını 3 bin 646 artırarak 9 bin 177 üyeyle bu yıl yetkili olduklarını kaydetti. Gündoğdu, yetkili olamadıkları tek hizmet kolunun ise Kültür Hizmet Kolu olduğun belirterek, Kültür Memur-Senin geçen yılki 2 bin 610 olan üye sayısını bin 151 artırarak 3 bin 761 üyeyle yetkiye bir adım daha yaklaşıldığını sÖyledi.
KAMU çALIŞANLARI İFTİRALARA PRİM VERMEDİ
Bu rakamlardan sonra, Memur-Senin, kendisine en yakın ikinci konfederasyona 232 bin 8, üçüncü konfederasyona ise 411 bin 120 üye fark attığını vurgulayan Gündoğdu, şÖyle devam etti: “Bu rakamlar şunu gÖstermektedir: Kamu çalışanları sÖylenenlere kulak asmamış, kendi hak ve kazanımlarının elde edilmesinde Memur-Seni en doğru adres olarak gÖrmüştür. Kamu çalışanları iftiralara inanmamış, Memur-Sene üye olarak bunu ispatlamıştır. Memur-Sen, memurların konfederasyonudur. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimiz, ülkemiz ve insanlık için sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.”
MEMUR-SEN’İN BüNYESİNDEKİ SENDİKALAR üYE SAYILARINI ARTIRDI
Memur-Senin istikrarlı büyümesinin, sürekli birilerini rahatsız ettiğini de ifade eden Ahmet Gündoğdu, rakip konfederasyonlardan siyasi partilere kadar gündemde kalmak isteyen herkesin, Memur-Sene sataşarak ayakta kalmaya çalıştığını ifade etti. Memur-Senin istikrarlı büyümesinin milletin değerlerine saygılı, milletin sesine kulak veren demokrasiden yana tavır alan anti demokratik süreçlerle kararlı mücadele eden bir anlayışla hareket etmesinden kaynaklandığını vurgulayan Gündoğdu, "Memur-Senin büyümesinden rahatsızlık duyanlar, büyüyememelerini veya küçülmelerinin sebebini milletle kavgalı antidemokratik oluşumlarla işbirliği yapmalarında aramalıdır. Nitekim bu yıl da millet eksenli sendikacılık yapan Memur-Sen büyümüş ve yetkili sendika sayısını artırmış; illegal zihniyetlerle ilişkili olan, sendikal anlayış ise kaybetmeye devam etmiştir" ifadelerini kullandı.
TOPLU SÖZLEŞMENİN İLK KEZ YAPILMASININ ZORLUKLARINI YAŞADIK
Toplu sÖzleşme dÖneminde, toplu sÖzleşmenin ilk kez yapılmasının zorluklarını yaşadıklarını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkisini devretmekte zorlanan siyasi irade ve bürokrasi ile mücadele ettiklerini, İş güvencesi olan memura toplu sÖzleşme hakkı mı verilir diyen anlayışla toplu sÖzleşme sürecinde de karşılaştıklarını kaydetti. Rakip konfederasyonların sataşmaları, eleştirileri, bürokrasinin hesap makinasından çıkan rakamlara karşılık 63 maddelik kazanım elde ettiklerini ifade eden Gündoğdu, "4-C’lilerin çalışma süreleri 11 ay 28 gün olurken, fazla mesai ücreti de alabilecekler. Aynı şekilde emeklilikte Ödenen emeklilik tazminatı 101 TL artırıldı. üzerinde uzlaşıya varılan diğer bir maddeye gÖre Öğretmenlerin yılda 1 kere aldıkları 600 TL’lik Öğretim yılına hazırlık Ödeneği 700 TL’ye çıkarıldı. Bunun yanında eğitim Öğretime kar tatili ve benzeri sebeplerle ara verilmesi halinde gÖrevini yerine getiremeyen Öğretmenlere de ek ders ücreti verilecek. Mesleğe yeni başlayan Öğretmenlere İLKSANa üyeliğin gÖnüllü hale getirilmesi de Memur-Sen’in bir başka bir kazanımı olarak kayda geçti" dedi.
KAZANIMLARIN ADRESİ MEMUR-SEN OLMAYA DEVAM EDECEK
Toplu sÖzleşme sürecinde, ek Ödemede adım atılmadığını, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile oluşturulan mağduriyetin giderilmediğini de dile getiren Gündoğdu, "Öğretmene, Öğretim elemanına, başka bakanlıklarda karşılığını bulamadık denmiştir. Bunun elde edilmesi için mücadelemizi her platformda sürdüreceğimizi buradan tekrar belirtmek istiyorum. Toplu sÖzleşme sona ermiştir, ancak kazanımların elde edilmesine yÖnelik süreç her zaman devam etmektedir. Bu süreç ve zeminleri en iyi şekilde değerlendirmeye, kamu çalışanları için yeni kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz. Toplu sÖzleşme hakkı, sÖzleşmelilerin kadroya geçirilmesi başta olmak üzere memurların en Önemli kazanımlarına Memur-Sen Öncülük etmiştir. Bundan sonra da Öğretmen ve Öğretim elemanlarıyla ek Ödeme alamayan diğer kamu çalışanlarına ek Ödeme alınması, memura siyaset ve grev hakkı başta olmak üzere bütün hak ve beklentiler de ancak Memur-Senin Öncülüğünde gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı.