KARADENİZ BÖLGE TOPLANTISI ORDUDA YAPILDI
Oturum başkanlığını Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi’nin yaptığı toplantı, Evsahibi olarak Büro Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Sait Aydoğan’ın açılış konuşması ile başladı. Aydoğan, konuşmasına illerinde iki gün süre ile yapılacak olan toplantının hayırlara vesile olmasını, toplantının verimli geçmesini toplantıdan alınacak olan motivasyonla illerine dÖnecek olan başkanların başarılı çalışmalar yapmalarını dileyerek başladı. BÖlge toplantılarının Genel Merkez seçimlerinin hemen ardından başlamasının Önemine vurgu yapan başkan Ordu İlinde yaptıkları Toki çalışmaları hakkında da kısa bir bilgi vererek konuşmasını tamamladı. Daha sonra sÖz alan Büro Memur-Sen Ordu eski başkanı Lokman Eren, ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi, sendikacılığın zor fakat, gÖnül işi olduğunu belirten bir konuşma yaptı.
Ordu Memur-Sen Başkanı Hamdi Ateş ise konuşmasında, 1995 yılında Orduda ilk defa Kamu Büro-Sen olarak Büro Memur-Senin kurucu başkanlığını yaptığını, Hami Azaklı ve Lokman Eren ile birlikte Orduda Memur-Seni ve Büro Memur-Seni üç kişiyle kurduklarını, Orduda 11 hizmet kolundan 8 inde birinci sendika olduklarını belirtti. Ateş, Orduda büyük bir projeye imza attık, Türkiye çapında en büyük TOKİ organizesini yapıyoruz. Her türlü iftiraya rağmen Allaha şükür proje dimdik ayakta ve yürüyor. Vatan, Millet, Milliyetçilik kavramlarını bolca kullanan ve bu kavramların arkasına saklanıp Vatanı ve Milleti soyan, bu Milletin en zor zamanından bile faydalanma alçaklığını sergileyip, deprem paralarını bile iç eden bir siyasi parti ve onun arka bahçesi sÖzüm ona bir kamu sendikası ve çeşitli odakların bütün işlerini güçlerini bırakıp memurun faydasına olan bu vb. çalışmaları hertürlü engelleme çabası ve karalama kampanyasına rağmen bu proje tamamlanacaktır, bizim başarılarımızı hazmedemiyorlar. Onlar ancak çetecilere, ergenekonculara evsahipliği yapmayı bilirler. Memur-Sen ise bu ve benzeri projelere imza atarak memuru evsahibi yapar diyerek konuşmasını tamamladı.
Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yusuf Yazgan’da konuşmasında, Büro Memur-Sen kurulduğu günden buyana hızlı bir yükseliş içinde. Bu güne kadar İl Başkanları ile yapılan toplantılar teşkilatın geldiği nokta itibari ile bÖlge toplantıları şekline dÖnüşmüştür. BÖlge toplantılarının neticesini alıyoruz. Büro İş kolu zor bir iş kolu. Ama bu zorluk bizim azmimizi ve gücümüzü kırmayacaktır. Memur-Sen geçen hafta yapılan seçimle güzel bir yapıya kavuşmuştur. Memur-Senin misyonu memurların genel sorunlarına çÖzüm üretmektir. Bu ekip Memur-Senin adını Türkiye ye duyuracak, daha aktif bir konfederasyon için daha büyük bir azimle çalışılacaktır. İleriye doğru adım atma noktasında hep birlikte bir rota belirleyeceğiz dedi.
Genel Başkandan sonra Genel Mevzuat Sekreteri Sait İnan ve Genel Basın Sekreteri Abdulvahit Ergün sunumlarını yaptılar.
Öğleden sonraki oturumda ise Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden konuşmasını yaptı. Maden konuşmasında, eğitim çalışmalarına yeni dÖnemde dahada hız verileceğini, bÖlge toplantılarının eğitim çalışmaları kapsamında yapılan bir çalışma olduğunu, bu tür teşkilatımızın eğitimine yÖnelik çalışmaların genişletilerek devam edeceğini belirtti. Eğitim Sekreteri, benzer eğitim çalışmalarını İl temsilciliklerinin ilçelere yÖnelik yapar ve bu eğitim çalışmalarını üyelere kadar yayabilirsek çok daha güzel olur. Sendika olarak ilimizdeki sosyal etkinliklere mutlaka katılmalıyız dedi. Ayrıca Adliye teşkilatı ile ilgili de Önemli çalışmalar yaptıklarını, yıllarını adliye teşkilatına vermiş birisi olarak kurumun sorunlarını çok iyi bildiklerini, çÖzüm Önerilerini de başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm yetkililere ilettiklerini, bundan sonra da iletmeye devam edeceklerini sÖyledi.
İdris Madenin ardından kürsüye gelen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi ise birçok ilde yalnızca başkanların çalıştığını, teşkilatın elini taşın altına koymadığını, teşkilatın bir bütün olduğunu, ve komple bir çalışmanın olması gerektiğini sÖyledi. Bu çalışmalarda da en büyük gÖrev ve sorumluluklardan birinin de işyeri temsilcilerine düştüğünü sÖyledi. Sipahinin ardından Genel Mali Sekreter Kadir çiçek kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. çiçek konuşmasında sendikanın mali tablosu hakkında bilgiler verdi. Konuşmanın ikinci bÖlümünde ise Maliye Bakanlığı çalışanları ve sorunları hakkında bilgiler verdi.
Genel Merkez YÖneticilerinin sunumlarının ardından İl temsilcileri birer sunum yaptılar. İl temsilcileri sunumlarında illerinde yaptıkları çalışmalar, memurların genel ve bÖlgesel sorunları, illerindeki kendi sendikaları ve diğer sendikaların durumları, yaptıkları çalışmalar gibi konulada bilgiler verdiler. İl temsilcileri ayrıca Genel Merkeze yÖnelik talep ve Önerilerini dile getirdiler. Genel Başkanın değerlendirme konuşmasıyla birinci günkü toplantı sona erdi. Toplantının ardından katılımcılarla birlikte Ordu İl yÖnetiminin Öncülüğünde Boztepeye bir gezi düzenlendi.
4 Mayıs Pazar günü başlayan ikinci günkü oturumda Ordu Şube Başkanı Sait Aydoğan katılımcılara Kardenizin ve Özelliklede Ordunun simgesi olan fındık hediye etti. Ordu Şube Başkanının bu jestinin ardından sÖz alan birinci gün konuşmayan sendika il temsilcileri ve yÖnetim kurulu üyeleri kamuda çalışan memurların sorunlarını ve genel merkezden beklentilerini dile getirdiler. Daha sonra soru ve cevap kısmı ile ardından Genel Başkan bir kapanış konuşması yaptı.
Genel Başkan tarafından toplantıya katılanlara verilen katılım belgesinin ardından toplantı sona erdi. Sendika temsilcileri ve genel merkez yÖnetim kurulu üyeleri memnun bir şekilde kentten ayrıldılar.