Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) 2026 yılı Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, sendikamız adına Genel Başkan Vekilimiz Kaan Çetinbaş ile Ankara 14 No’lu Şube Başkanımız Hüseyin Battal; Kamu İşveren Heyeti’ni temsilen ise Genel Sekreter Vekili Mehmet Doğan, İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Sacit Gülhan ve Şube Müdürü Zehranur Mungan katıldı. Toplantıda Genel Başkan Vekilimiz Çetinbaş, üyelerimizin ve kurum bünyesinde görev yapan personelin talep ve beklentilerini KİK gündemine taşıdı.
Toplantıda konuşan Çetinbaş, kurum bünyesinde görev yapan personelin kariyer gelişimini desteklemek; bilgi, beceri ve liyakat esaslarına göre daha etkin görevlerde yer almasına imkân sağlamak amacıyla görevde yükselme sınavlarının düzenli olarak yapılması talebimizi dile getirdi. Ayrıca, Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personeli için unvan değişikliği sınavının açılarak personelin Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfına geçişinin sağlanmasına yönelik beklentileri de ifade etti.
Çetinbaş, kurum personelinin moral ve motivasyonunu artırmaya yönelik sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetler ile eğitim programlarının düzenlenmesinin, çalışanların kuruma bağlılığını güçlendireceğini ve iş verimliliğini önemli ölçüde artıracağını belirtti.
Kamu İşveren Heyeti ise kadro durumlarının değerlendirilerek çalışmaların gerçekleştirileceğini ve kurum bütçesinin imkân vermesi hâlinde sosyal, kültürel ve eğitim programlarına ilişkin gerekli planlamaların yapılacağını ifade etti.
Dokümanlar
- KİK TOPLANTI TUTANAĞI
















