GÜNDOĞDU: REFERANDUM MİLLİ TAKIM RUHUYLA HAREKET EDİLECEK BİR KONUDUR
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği düzenlediği iftar programında üyeleri ile bir araya geldi. Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen iftar yemeğine, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, Genel Mevzuat Toplu GÖrüşme ve Dış İlişkiler Sekreteri Sait İnan, Genel Basım Yayım ve Halkla İlişkiler Sekreteri Abdulvahit Ergün,Ak Parti Bursa Milletvekili Hayrettin çakmak, Memur-Sen Bursa İl Temsilcilisi Numan Şeker, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Eskişehir ve Balıkesir Memur-Sen İl Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, MüSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan çepni ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar yemeği sonrası konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, demokratikleşmenin Önünde ciddi mevzuat engellerinin olduğuna dikkat çekti. Gündoğdu, “1960 Yılında darbeciler eliyle halka bir balyoz indirilmiş ve 1961 Anayasası ile milletin hâkimiyetinin tecellisi meclis olmak yerine belli kurullara kurdurulmuş. O gün için bu iradeyi kullanacak bir kurul yok. Yıl 1980 yine darbecilerin millet iradesine tahammülsüzlüğü ve 1982 darbe Anayasasının yeniden belli kurullar eliyle yürütülecek olmasının perçinlendiği bir süreç ile millet iradesi yine devre dışı bırakılmıştır. Darbe ürünü kurullarını, Anayasa Mahkemesi, Milli Güvenlik Kurulu, YAŞ, HSYK ve YÖK olarak oluşturmuşlar” diye konuştu.
“İLK KEZ DEVLETİN MİLLETİNDEN, MİLLETİN DEVLETİNE GEçİŞ OLACAK”
Cumhurbaşkanının başkomutan olduğunu ilk defa YAŞ kararlarında gÖrdüklerini sÖyleyen Gündoğdu, "Resmiyette Genelkurmay, Başbakana bağlıydı ama kararlarda hep başbakanlar Genelkurmaya bağlıydı. Noter gibi imza atıyordu. Genelkurmayın da Başbakana bağlı olduğunu gÖrdüm. İnşallah Genelkurmayın Milli Savunma Bakanlığına da bağlı olduğunu gÖrürüm" diye konuştu. Memur-Sen için 12 Eylül referandum gününün Önemli bir gün olduğunu dile getiren Gündoğdu, "367 dayatması ile 411 milletvekilinin başÖrtülü kızların üniversitede serbestçe yapılsın dediği kararı 7 yargıcın yok sayması bu ülkenin demokratik devlet değil, yargıçlar devleti olduğunu gÖstermektedir. 12 Eylül’de ilk kez darbecilerin dışında bir millet algısı kendi geleceği ile ilgili anayasa yapıyor olacak, ilk kez devletin milletinden, milletin devletine geçiş olacak. Onun için memnunuz” şeklinde konuştu.
“SOSYAL REFAH DüZEYİ YüKSELECEK”
Demokratik hukuk devletlerinde halkın sadece belli aralıklarla sandık başına giderek siyasal karar mekanizmalarını etkilemeleri anlayışının çoktan terk edildiğini vurgulayan Memur-Sen Bursa İl Temsilcilisi Numan Şeker, insanların gerektiğinde bizzat devletin uygulamalarına karşı çıkmasının sağlıklı bir demokrasinin koşulları arasında sayıldığına dikkat çekti. Toplu sÖzleşmelerin Önemine değinen Şeker, “Toplu iş sÖzleşmeleriyle getirilen yeni hak ve çıkarlar, çalışanların sosyal ve ekonomik yÖnden daha fazla korunmalarını ve güçlenmelerini sağlayacaktır. ücretlerin artırılması ve yeni sosyal hakların kabul edilmesiyle çalışanlar, milli gelirden daha fazla pay almaya başlayacak ve sosyal refah düzeyi yükselecektir. Memurlara ve kamu çalışanlarına toplu sÖzleşme hakkının anayasal bir hak olarak belirlenmesini Önemsiyoruz. Bu hakkın yanında grev hakkının şu an itibariyle düzenlenmemiş olması bir eksikliktir. Ancak bunun da bir adım sonrasında elde edileceğini biliyoruz” şeklinde konuştu.
Memur-Sen’deki üye sayısının artışının üyelerinin hak ve kazanımları için gÖsterdikleri hassasiyet ve çabaları ile sağlandığını ifade eden Şeker, “Yıllardan beri üye sayılarımızın nasıl bir seyirde arttığı ortadadır. Biz bazı sendikalar gibi bazı siyasilerin bürokratların yetkililerin çantalarında gezdirdiği ve baskıyla üye topladığı bir büyümeyi etik bulmadık ve bÖyle davrananları kınadık ve kınıyoruz” dedi.