GÜNDOĞDU: 2010 BÜTÇESİ BÜTÜNLEMEYE KALDI
2010 bütçesi hazırlanırken hükümet ve ekonomi bürokrasisinin kamu gÖrevlilerini ve onların temsilcisi olan sendikaları yok saydığını ifade eden Gündoğdu, ekonomideki düzelmeye paralel kamu gÖrevlilerinin durumunda iyileştirmeye gidilmesi gerekirken, bunun yapılmadığını ve kamu çalışanlarının üzüldüğünü kaydetti.Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2010 Bütçe Tasarısı’nın TBMM’de kabul edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
* TBMM DUYARSIZ KALDI
Kamu gÖrevlileri ve sendikalarının haklı talepleriyle meydanlardan yükselen seslere karşı hükümetten sonra TBMM’nin de kayıtsız kaldığını dile getiren Gündoğdu, Uzlaştırma Kurulu’nun kamu gÖrevlilerine yüzde 4 artı 4 maaş zammı yapılması, ek Ödemelerin devam ettirilmesi ve refah payı verilmesi teklifinin TBMM tarafından da bütçe kanununa yansıtılmaktan kaçınıldığını dile getirdi. Hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Ekonomik Programda 2010 yılı enflasyon hedefini yüzde 5.3 olarak belirlediğine dikkat çeken Gündoğdu, “Merkez Bankası’nın beklentisi hükümetin tahmininin daha üzerindedir. Hem hükümetin hem de Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yüzde 5’in üzerinde iken kamu gÖrevlilerine yüzde 2,5 artı 2,5 maaş zammında ısrar edilmesini anlamak mümkün değildir” dedi.
Açıklamasında, hükümetin 2010 yılı büyüme hedefinin yüzde 3.5; IMF ve OECD’nin büyüme tahmininin ise yüzde 3,7 ile 5,5 arasında olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bu tablo ışığında kamu gÖrevlilerine en azından hükümetin büyüme ÖngÖrüsü olan yüzde 3,5 oranında refah payı verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 2010 yılı bütçesiyle refah payı verilmediği gibi enflasyondan arındırılmış memur maaş zammının sıfırın altında olduğunu sÖyleyen Gündoğdu açıklamasında, “Dolayısıyla 2010 yılında memur maaşlarında reel bir artış sÖz konusu değildir. 2010 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu konusunda iktidar da, bürokrasi de, TBMM de çalışanlar ve kamuoyu nezdinde bütünlemeye kalmıştır. Memur-Sen olarak, iktidarın 2010 yılı içinde ortaya çıkacak ekonomideki iyileşmeleri dikkate alarak bütçede ve memurların Özlük haklarında yapacağı ek düzenlemelerle bütünlemeden geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Memur-Sen’in, demokratik sınırlar içinde eleştiri hakkını kullandığı kadar, yapılan hizmetleri de taktir etmesini bilen bir Örgüt olduğunu bildiren Gündoğdu, toplu gÖrüşmelerde kendi teklifleri üzerine mutabakat tutanağında yer alan çocuk yardımında sayı sınırının kaldırılması, emekli olurken yapılan 500 TL’lik yol tazminatının 750 TL’ye çıkarılması ve kalan KEY Ödemelerinin yapılmasına yÖnelk yasal düzenlemeden dolayı da teşekkür etti.
Kamuda istihdama yÖnelik hükümete yaptıkları Öneriye de değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, açıklamasını şÖyle tamamladı