BÜRO MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI VAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Büro Memur-Sen Van Şubesi’nde farklı kurum çalışanlarıyla bir araya geldi. Burada değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yusuf Yazgan, Memur-Sen Konfederasyonu ve Büro Memur-Sen’in kamu çalışanlarının sıkıntılarının çÖzümü için çalışmalarına aralıksız sürdürdüğünü vurguladı. Kurumlardaki sıkıntıların çok iyi bilindiğini ifade eden Yusuf Yazgan, çalışanlar adına kazanımların artık toplu sÖzleşme masasında çÖzüme kavuşacağını anlattı. Personel sorunlarının çÖzüm konusunda ellerinden geleni yapacaklarının sÖzünü veren Yazgan, “Kamuda 4/B ve 4/C’li olarak farklı statüde çalışanların sıkıntılar sendikamızca çok iyi biliniyor. Torba yasada sÖzleşmeli personel ile ilgili birçok kazanım elde ettik. 4/C’li geçici personel olarak çalışanlar içinde mücadelemiz devam edecek” dedi.
Yusuf Yazgan daha sonra Büro Memur-Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar ve şube yÖnetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye İstatistik Kurumu (TüİK) Van BÖlge Müdürlüğü’ne yeni atanan İlhan Tarlacı’yı makamında ziyaret ederek yeni gÖrevinde başarılar diledi. Yazgan, burada yaptığı konuşmada TüİK’te çalışanların sıkıntıları ile ilgili girişimlerinin sürdüğünü ve 4/C li personelin haklarının gerek kurumsal bazda gerekse hükümet nezdinde toplu sÖzleşme masasında çÖzümü konusunda ellerinden geleni yapacaklarını sÖyledi.
Genel Başkan Yazgan, TüİK Van BÖlge Müdürlüğü personeli ile de bir araya geldi. Yazgan, çok sayıda personelin katıldığı toplantıda sendikanın yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TüİK Personeli’nin sorunlarının çÖzüme kavuşması için sendika olarak gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizen Yazgan, “TüİK’deki en büyük sıkıntıyı 4/C’li personelin yaşadığını çok iyi biliyoruz. 4/C’li çalışanların sorunlarını sona erdirmek için sendikamızın kolları sıvayarak işe hukuk mücadelesiyle başladı. Sendikamızın 4/C’li çalışanların memur sendikalarına üye olabilmesi için Ankara 3. İş Mahkemesi’ne açmış olduğu davayı kazanmasının ardından Yargıtay’ında bu kararı onamasıyla TüİK’deki ve Türkiye’deki tüm 4/C’li personelin memur sendikalarına üye olma hakkı kazandı. Bu tarihi başarı sayesinde bugüne kadar hukuki statüsü belirsiz olan 4/C’li çalışanların artık memur olarak gÖrülüyor. Şimdiki hedefimiz ise 4/C’li personeli kadroya geçirmek. Kamuda sakat bir istihdam modeli uygulanıyor. Hiç kimse 4/C’li personele üvey evlat muamelesi yapamaz. TüİK personeli ile birlikte el ele güç birliği yapıldığı takdirde 4/C’li personelin kadroya kavuşacağına inanıyorum” diye konuştu.