BÜRO MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI 4/C’LİYE AİLE YARDIMI MÜJDESİNİ CANLI YAYINDA VERDİ
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, KON TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Ankara Konuşuyor’ programına katıldı. Programda Olcay çelepçıkar’ın soruları cevaplayan Genel Başkan Yusuf Yazgan, kamu çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı.
4/C’LİYE AİLE YARDIMI MüJDESİNİ CANLI YAYINDA VERDİ
Kamuda 4/C statüsünde çalışanların haklarını her platformda aradıklarını belirten Yusuf Yazgan canlı yayında 4/C’lilere aile yardımı yapılacağı müjdesini verdi. Programa katılmadan Önce Memur-Sen Konfederasyonu’nda Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’yla bir araya geldiklerini kaydeden Büro Memur-Sen Genel Başkanı, Bakan Yazıcı’nın 4/C’lilere aile yardımı talebiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığını, en kısa sürede yürürlüğe gireceğini açıkladığını sÖyledi. 4/B’lilere aile yardımının toplu gÖrüşmelerde elde edildiğini hatırlatan Yusuf Yazgan, bu hakkın 4/C’li çalışanlara verilmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Verilen bu hakla devletin 4/C’lilerinde bir ailesi olduğunu hatırladığını dile getiren Yazgan, “4/C’lilerin durumunu her zaman her yerde gündeme getirmeye çalıştık. 4/C’liler normal memur gibi çalışıyor ancak az ücret alıyor. Ayrıca birçok Özlük hakkı bulunmuyor. Yeni gelen bu müjde zor geçinen 4/C’lilere ve ülkemize hayırlı olsun. Aile yardımıyla en azından 4/C’lilerin cebine 150 lira daha fazla para girecek” dedi.
MEMUR-SEN GİDEREK BüYüYOR
Memur-Sen olarak hizmet sendikacılığı yaptıklarını vurgulayan Genel Başkan Yazgan, Memur-Sen’in hızlı bir çıkış içinde olduğunu kaydetti. Diğer sendikaların Memur-Sen’in yükselişinden rahatsız olduğunu vurgulayan Yusuf Yazgan, “Memur-Sen hükümet yanlısı deniliyor. Memur-Sen 10 yılda yetkili konfederasyon oldu. Diğer konfederasyonlar 2000-2001’de birden bire 400 bin üyeye ulaşarak yetkili olunca hükümet yanlısı olmuyorlar da Memur-Sen her yıl 40 bin civarında üye yaparak 10 yılda yetkili olunca mı hükümetin konfederasyonu oluyor? Siyasi partiler sendika kongresine müdahale ediyorsa orada sendikacılık biter. Biz siyasetle sendikacılığı birbirine karıştırmıyoruz. Biz siyasi partilerin değil kamu çalışanlarının penceresinden bakıyoruz” diye konuştu.
HEDEFİMİZDE GREV HAKKI VAR
2010 yılı toplu gÖrüşmelerinde memurlara toplu sÖzleşme hakkı kazandırdıklarını ifade eden Genel Başkan Yazgan, “Devlet memurlarının maaşı yeterli değil. çoğu memurumuz kıt kanaat geçiniyor. Memurlarımızın maaşlarının artırılması lazım. Memurlarımızın sosyal ve mesleki hakları genişletilmeli. 2010 toplu gÖrüşmelerinde toplu sÖzleşme hakkını elde ettik. Bu sayede memurlarımız toplu sÖzleşme imzalayabilecek. Şimdi ise hedefimizde grev hakkı var. Grev hakkımızın elimizde olması gerekiyor Toplu sÖzleşme ile yeni bir ivme kazanan sendikacılık grev hakkı ile en yüksek seviyelere çıkacak. Bizler 10 yıldır kamu çalışanları adına mücadele veriyoruz. Biz ortak kimlik olan kamu çalışanı üzerinden sendikacılık yapıyoruz. Bundan sonra da kamu çalışanlarının penceresinden bakmaya onların hakkını savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
SEçİMLERDEN SONRA YENİ BİR ANAYASA GEREKLİ
Anayasa değişikliğiyle ilgili 12 Eylül referandumundan bahseden Yusuf Yazgan, sivil toplum kuruluşu olarak Özgürlüklerin yanında darbelerin karşısında olduklarını vurguladı. Yapılan değişikliklerin yeterli olmadığını savunan Yazgan sÖzlerini şÖyle sürdürdü: “ülkemizde anayasalar hep darbeler sonucu yazılmış. Bu anayasalarda halkın iradesi olmamış. 12 Eylül referandumunda bazı maddelere pansuman yapılarak düzeltilmeye çalışıldı. Bizler yetmez ama ‘Evet’ dedik. Darbe anayasası ile yÖnetilmek istemiyoruz. Darbe anayasaları ülkemize yakışmıyor. Biz her zaman sivil anayasa taraftarıyız. Bunun için Haziran seçimlerinin ardından kim iktidar olursa olsun yeni, demokratik, sivil doğal olarak herkesin uzlaşacağı bir anayasa istiyoruz. Memur-Sen olarak yeni bir anayasanın Öncülüğünü yapacağız”
SİYASET üLKE YÖNETME SANATI OLMALI
Kamu çalışanlarının Önünde partilere üye olma engelinin bulunduğuna değinen Yazgan, kamu çalışanlarının siyasette, ülke yÖnetiminde hak sahibi olması gerektiğini vurguladı. Yazgan, “Siyaset ülke yÖnetme sanatı olmalı. Kamu çalışanları siyasi partilere üye olabilmeli, siyasi partiler tarafından aday gÖsterilebilmeli. İnanıyorum ki kamu çalışanlarımızın aktif olarak siyasette rol almaları ülkemize katkı sağlayacaktır. çünkü ülkemizin yaşadığı sıkıntıları en iyi memurlarımız anlamaktadır” dedi.