BÜRO MEMUR-SEN, ADALET BAKANLIĞI PERSONELİNİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI
Büro Memur-Sen yetkili olduğu kurumlarda çalışan personelin sorunlarını çözmek için aralıksız çalışıyor. Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü için bakanlık düzeyinde görüşmeler yapan Büro Memur-Sen, yaptığı toplantılarda da çalışanların sorun ve taleplerini dinliyor. Büro Memur-Sen, bu kapsamda Adalet Bakanlığı çalışanlarıyla TEDAŞ Misafirhanesinde toplantı düzenledi. Toplantıda, Türkiyenin dört bir yanından gelen adliye çalışanlarının sorunları masaya yatırılarak çözüm yolları arandı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, adalet, hukuk ve ceza sistemi insanlığın var olmasından bu yana devam ettiğini söyledi. Türkiyedeki adalet teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti tarihinden daha öncelere dayandığını ifade eden Genel Başkan Yusuf Yazgan, bu yüzden adalet teşkilatının kendi içerisinde kurallarının ve geleneklerinin olduğunu kaydetti.
ADLİYELERDE YENİ BİR REFORM YAPILMALI
Adalet Bakanlığının Türkiyenin en önemli kurumlarından bir tanesi olduğunu belirten Yusuf Yazgan, adı adalet olan bir bakanlıkta çalışan personele adaletli davranılmadığını vurguladı. Adliye çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini ancak emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Yazgan, personelin sorunlarının çözümü için somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi. Adliyelerde ciddi reformlar yapılması gerektiğini kaydeden Yazgan, "Ülkemizin dört bir yanına yeni adliye sarayları yapıldı. Ancak sarayların içindeki memur arkadaşlarımız maalesef o saraya uygun maaş politikasına tabi tutulmuyor. Adliye personeli saraylara uygun özlük haklarını alamıyor, çok eski kanunlara göre aldıkları unvanlarla görev yapıyor. Adliyelerin bu yapısı yeni bir yargı reformuyla düzeltilmesi gerekiyor" dedi.
ÇALIŞANLAR HAKİM VE SAVCILARIN İKİ DUDAĞI ARASINDA KALMAMALI
Adliye çalışanlarının durumunu er ve erbaşlara benzeten Yazgan, "Biran önce yargılama bölümü ile idari bölümün birbirinden ayrılması gerekiyor. Bu şekilde devam ederse adliyelerdeki çalışma ortamı düzelmez. Nasıl askeriye içindeki er ve erbaşlara getir götür işleri yaptırılıyorsa adliye çalışanlarına da aynı davranılıyor. Herkes görev tanımına uygun işler çalıştırılmalıdır. Çalışanlar hâkim ve savcıların iki dudağı arasında kalmamalı. Hâkim ve savcılar sadece yargılama işine bakmalı, idari işler idari personele bırakılmalıdır. Bu durumun düzeltilmesi için gerekli girişimlerimizi yapıyoruz" diye konuştu.
Genel Başkan Yazgandan sonra, toplantıya katılan Genel Sekreter Uğur Ünalan, Genel Mali Sekreter Kadir Çiçek, Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden, Genel Basın Yayın Sekreteri Abdulvahit Ergün ve Genel Sözleşme Sekreteri Sait İnan da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından sorunların tespiti için komisyonlar oluşturuldu. Komisyonların belirlediği sorunlar, çözüm yolları ile birlikte gerekli makamlara iletilmek üzere rapor haline getirildi.
HABERİN YER ALDIĞI GAZETELER