06 Nisan 2015, Pazartesi
Yazgan, Kamu Görevlilerinin Sorun Ve Taleplerini KONTV'de Gündeme Taşıdı
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, KONTVde canlı olarak yayınlanan Ankara Konuşuyor programında kamu görevlilerinin sorun ve taleplerine yönelik açıklamalarda bulundu.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, KONTVde canlı olarak yayınlanan Ankara Konuşuyor programına katıldı. Sunucu çetin Altanın sorularını cevaplayan Genel Başkan Yusuf Yazgan, kamu gÖrevlilerinin sorun ve talepleriyle ilgili açıklamalar yaptı.
DEVLET İMZASINA SAHİP çIKMALI
Önceki yıl yapılan toplu sÖzleşmeye yetkili sendika olarak oturduklarını hatırlatan Genel Başkan Yazgan, toplu sÖzleşmede alınan kararlara sendikalarla hükümetin karşılıklı imza attığını hatırlattı. Hükümetin imza atmasına rağmen imzasının arkasında durmadığını belirten Yusuf Yazgan, "Toplu sÖzleşmede hizmet kolumuzda Adalet Bakanlığında fazla mesai ücretlerinin Ödenmesi ile bakanlık ve bağlı kurumların merkez teşkilatında servis hizmetinin verilmesine yÖnelik Önemli kararlara imza attık. Ama maalesef yeni bir toplu sÖzleşme zamanı gelmesine rağmen bu iki konu yürürlüğe girmedi. Servisle ilgili Maliye Bakanlığı topu taca atıyor, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuya sahip çıkmıyor. Buradan soruyorum. Toplu sÖzleşme kararlarının hükümet nezdinde bir yaptırımı var mı? Biz biliyoruz ki, devlet imzası Önemlidir. Devlet imzasını attıysa oradan geri dÖnüş olmaz. Devlet imzasına sahip çıkmalıdır" dedi.
FAZLA MESAİ üCRETLERİ ÖDENMELİ
Fazla mesai ücretlerine değinen Yazgan, çıkarılan kanuna bağlı olarak Adalet Bakanlığının yaptığı dosya bazlı düzenlemeyle neredeyse hiçbir adliye çalışanının fazla mesai ücretinden yararlanamadığını sÖyledi. Fazla mesai ücretlerinin fazla mesai üreten tüm kamu gÖrevlilerine Ödenmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, "Şu anda hiçbir kurumda fazla mesai ücreti Ödenmiyor. Bu bir insan hakkı ihlali. Bu bir vicdansızlık. Aynı kurumda çalışan işçi fazla mesai alırken memur alamıyor. Biz kamu gÖrevlileri çalışmadan fazla mesai ücreti alsın demiyoruz. Gerçekten çalışan, fazla mesai yapan kamu gÖrevlilerine ücretinin Ödenmesi gerektiğini sÖylüyoruz. Fazla mesai ücretleri yeniden ele alınması gerekmektedir. Adaletsizli ortadan kaldırılmalıdır. Fazla mesai ücreti günlük yevmiye üzerinden hesaplanmalıdır" diye konuştu.
LOBİLERİ GüçLü OLANLAR ÖNE çIKIYOR
İstanbul Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kirazın şehit edilmesinin ardından adliyelerde memurlara yÖnelik yapılan aralamalara değinen Yazgan, yeni yapılan büyük adliyelerin 40-50 yıl Önceki sistemle çalıştırılmasının yanlış olduğunu kaydetti. 3 bin, 4 bin personelin gÖrev yaptığı adliyelerin Özel yÖnetim sistemiyle yÖnetmek gerektiğinin altını çizen Yazgan, hakim ve savcıların sadece yargılama işine bakması, adliyenin idaresinin ayrı bir yÖnetim tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Yapılan saldırıların ardından personelin mağdur olduğunu anlatan Yazgan, "Danıştay saldırısının ardından olduğu gibi İstanbul adliye saldırısının ardından da güvenlik Önlemleri noktasında personele baskı uygulanıyor. Hakim, savcı ve avukatlara girişlerde Özel kapılar tahsis ediliyor. Lobileri güçlü olanlar biraz Öne çıkıyor. Personel ise vatandaşla aynı kapıdan alınıyor. Diğer kapılar boş dururken personel yağmur altında bekletiliyor. Bu uygulamalar Adalet Bakanlığına, Türkiyeye yakışmıyor. Acilen adliyelere el atılmalıdır" şeklinde konuştu.
Yazganın kamu gÖrevlilerin sorunları ve talepleriyle ilgili yaptığı açıklamanın devamında Ön plana çıkan başlıklar şu şekilde:
-Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmeli, zabıt katiplerinin Özlük haklarının iyileştirilmeli
-Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı Ödenmeli
-Gelir İdaresi Başkanlığında gelir uzmanlığı sınavının açılmalı, şofÖr kadrosunda bulunan personelin veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosuna geçirilmeli
-Büyükşehirlerde gÖrev yapan memurlara büyükşehir tazminatı Ödenmeli
-TSK ve emniyette gÖrev yapan memurların gÖrev tanımının yapılmalı, Emniyet Genel Müdürlüğünde gÖrevde yükselme sınavı açılmalı, yardımcı hizmetlerdeki devlet memurlarının genel idari hizmetler sınıfında geçirilmeli,
-4/Cliler kadroya alınmalı
-Milli Arşiv Kanunu çıkarılmalı
-SGK ve İşkurda ikramiyeler Ödenmeli
-Kadroya geçen iş ve meslek danışmanlarının kaybedilen hakları telafi edilmeli, iş ve meslek danışmanı sertifikası olan memurlar iş ve meslek danışmanlığı kadrosuna geçirilmeli
-Gençlik ve Spor Bakanlığında hafta sonu müsabakalara katılan personele verilen ücret arttırılmalı
-Şeflerin ücreti arttırılmalı
-Dışişleri Bakanlığında TİB sÖzleşmesi güncellenmeli, yurtdışı sÖzleşmeliler kadroya alınmalı
İçerik 3125 kez listelendi