YAZGAN: DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YURT DIŞI SÖZLEŞMELİ PERSONELİNİN SORUNLARINI BİLİYORUZ
Dışişleri Bakanlığı Şubemizin (Ankara 7 No’lu Şube) Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Sözleşmeli Personel ve Merkez Personelin Sorunları ve Çözüm Önerilerine yönelik düzenlediğimiz çalıştay ve etkinlikler, Genel Merkezimizde başladı. Çalıştayın açılışına Genel Başkanımız Yusuf Yazgan ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’la birlikte Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekilimiz Kaan Çetinbaş, Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Yüksel, Şube Başkanımız Fevzi Sayılgan, Şube Başkan Vekilimiz Abdurrahman Türkyılmaz, şube yönetim kurulu üyelerimiz ve yaklaşık 30 ülkeden gelen temsilcilerimiz katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Yusuf Yazgan, gerçekleştirilecek çalıştay sonrası bir rapor oluşturulacağını ifade etti.

Yazgan, personel yetersizliği ve iş yükü dengesizliği, geçici görevlendirme mekanizmasının etkin kullanılmaması nedeniyle işleyişte aksamalar, ücret politikalarının yetersizliği ve sistem eksikliği, görev tanımı dışı çalıştırma uygulamaları, mobbing ve psikolojik baskı iddiaları, fazla çalışma ve izin haklarının kısıtlanması, sıla bileti hakkının tanınmaması, emeklilik sonrası yeşil pasaport hakkı eksikliği, eğitim yardımından yararlanamama sorunu ve yol izni süresine ilişkin talepler başta olmak üzere bütün konuların etraflıca ele alınacağını da belirtti. Çalıştayın Dışişleri Bakanlığı personeli için önem arz etiğini ifade eden Yazgan, çalıştayın düzenlenmesine büyük emek sarf eden şube başkan ve yönetimimize teşekkür etti.

Ülkemizde merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan bütün kamu görevlilerinin maaşları altı ayda bir düzenleniyorken yurtdışı sözleşmeli personelin maaşları uzun yıllardır düzenlenmemesinin büyük hak kayıplarına neden olduğunu ifade eden Yazgan, özellikle savaşlar nedeniyle küresel çapta yaşanan enflasyon artışlarının, yurtdışı personelinin maaşlarını erittiğini, Dışişleri Bakanlığı’nın artık bu duruma sessiz kalmaması ve acilen çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

YALÇIN: DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNİN SORUNLARINI BİLİYORUM
Çalıştayda konuşan Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın da, Dışişleri Bakanlığı’nın özellikle yurt dışı personelinin sorunları ve gündemindeki konulara vakıf olduğunu belirterek, “Gittiğim ülkelerde sendikamızın temsilcileri ile görüşüyor, sorunlarını dinliyorum. Büro Memur-Sen’imiz de sorunları toplu sözleşme masasına taşıyor, çözümü için hep birlikte çalışıyoruz. Toplu sözleşme masası, konunun bütün taraflarının bir arada olması bakımından önemli” şeklinde konuştu. Herkesin her şeyi konuştuğu yerde çözüm için bir umut olmadığını belirten Yalçın, “Örgütlülük bunun için önemli. Bir noktadan çıkan ses, bütün dikkatleri oraya çeker. Herkesin söylediği ve bir noktadan yükselen ses, sorunların çözümünün ilk adımıdır. Biz de örgütlü gücümüzü sorunların çözümünde kullanıyoruz. ‘Birisi bu sorunları çözsün’ ya da ‘nasıl olsa birisi çözüyor’ deyip beklemiyor, o birisi biz oluyor, mücadeleden vaz geçmiyoruz” dedi.



Dışişleri Bakanlığı Şube Başkanımız Fevzi Sayılgan da konuşmasında sendika olarak üyelerimizle her zaman iç içe olduğumuzu, sorunların tespiti noktasında istişare ederek hareket ettiğimizi belirterek, “Bakanlık bünyesinde en çok sorun yaşayan, sözleşmeli personelimizdir. Biz de bu noktadan hareketle, daima bakanlık personeli ve üyelerimizle bir aradayız. Sorunları anında tespit ederek genel merkezimiz aracılığı ile ilgili platformlara taşınmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Örgütlü olmanın önemine de dikkat çeken Sayılgan, “Yetki, etkili ellerde değerlidir. Biz yetkili sendikayız. Hizmet kolumuzdaki kamu görevlileri de kendileri için kılını kıpırdatmayan, laf üretmekten başka icraatı olmayanlara itibar etmiyor.” dedi.















