ULUSAL EGEMENLİĞİN 92. YILI KUTLU OLSUN
Demokrasi, toplumsal bilinç, sosyal hayata katılım ve sorumluluk üstlenme, çocuk yaşlarda verilecek eğitimlerle sağlanacak kazanımlardır. Ulusal egemenlik; milletin egemenliği, bağımsızlığı demektir. Demokrasinin ve demokratik sistemin bir başka şekilde ifadesidir. Genç yaşta bu bilince ulaşmak ve bu bilinçle hareket etmek, toplum olarak olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır.
Belirli aralıklarla demokratik ve parlamenter sisteme yapılan müdahaleler ve müdahele etme planları, ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesi için zaman kaybı, nesil kaybı olmuştur. Ancak demokrasinin vazgeçilmez ilkelerinden olan yargının bağımsızlığı ve millet iradesinin egemenliği, günümüzde darbe yapan ve yapma girişiminde bulunanlara hak ettiği cezayı hukuk sistemi içinde vermek için çalışmaktadır. 12 Eylül referandumuyla darbecilere mahkeme yolunu açan anayasa değişikliği, yine 12 Eylül’de darbe yapan Kenan Evren ve arkadaşlarının millet iradesiyle cezalandırılmasıdır. Ancak, bu süreçlerin yeniden yaşanmaması için 12 Eylül referandumuyla ilk adımı atılan yeni anayasa çalışmasının en kısa sürede tamamlanması, geçmişin kirlerinden ve prangalarından kurtulmamızı sağlayacak demokratik anayasaya en kısa sürede geçiş yapılması gerekmektedir.
Türkiye, kısıtlanan Özgürlüklerinden arınmış, temel insan hak ve Özgürlükleri bakımından Örnek gÖsterilen bir ülke olmayı hak etmektedir. Bunların sağlanmasıyla, eğitimde kalite ve katılım yükselecek, çalışma hayatındaki verimlilik artacaktır. Özgürlüklerimizin Önündeki engellerin kaldırılmasının, ekonomik büyümeyle desteklenmesi, Türkiye’nin lider ülke olma yolundaki hedefinin gerçekleşmesini sağlayacaktır.
Bu bilinçle Gazi Mustafa Kemal, egemenliğe ilk adımın atıldığı 23 Nisan’ı, çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Demokrasi dışı müdahale ve müdahale girişimlerinin sona erdiği bir ülke, hepimizin ortak arzusudur. Egemenliğin hakimiyeti ve vurgusu bakımından büyük Önemi olan bu bayram başta çocuklar olmak üzere, bütün milletimize kutlu olsun.