MEMURLAR TOPLU SÖZLEŞME BEKLİYOR
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, değişik temaslarda bulunmak üzere Malatya’daydı. Kamu çalışanlarının sorunlarını dinlemek için Malatya Öğretmenevi’nde sendika üyeleri ile bir araya gelen Yusuf Yazgan, her geçen gün büyüyen Büro Memur-Sen’in üye sayısının 17 binden 33 bine çıktığını belirtti. Sendikalarının büro hizmet kolunda yetkiyi alma sinyallerini üye sayısındaki artışla verdiğini ifade eden Yazgan, 2012 Mayıs ayında 50 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.
TOPLU SÖZLEŞME YASASI BİRAN ÖNCE OLARAK çIKARILMALI
Büro Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonunun Türkiyede demokrasinin ve insan haklarının teminatı olduğunu kaydeden Yazgan, Anayasada yapılan değişiklikle kamu gÖrevlilerine toplu gÖrüşme hakkının tanındığını hatırlattı. Yazgan, şunları kaydetti: Bu kamu çalışanları açısından Önemli. Düne kadar kamu çalışanları olarak masanın kenarında otururken bugün artık hükümetin karşısında, masanın karşısında olacağız. Parlamentonun açılmasıyla birlikte bir an evvel yasal düzenlemeler yapılmalı ve toplu sÖzleşme yasası tam olarak çıkarılmalı, uzlaşma kurulunun yapısı şekillendirilmeli ve bir an Önce 2012 yılının zam artışlarının gÖrüşüleceği toplu sÖzleşme gerçekleştirilmelidir. Kamu çalışanları bunu beklemektedir.
ADLİYE çALIŞANLARI HAKİMLERİN VE SAVCILARIN İKİ DUDAĞI ARASINDAN KURTARILMALI
Sendika kanunun yapıldığı günden beri Türkiyedeki ücret adaletsizliğiyle mücadele ettiklerini dile getiren Genel Başkan Yazgan, ücret dengesizliğinin en fazla büro kolunu etkilediğini sÖyledi. Bunun Önüne geçmek için kamu personel reformu yapılması gerektiğine işaret eden Büro Memur-Sen Genel Başkanı, aynı eğitimi almış, aynı kariyere sahip memurların arasında ücret dengesinin kurulması gerektiğini vurguladı.
Adliye çalışanlarının sorunlarına vurgu yapan Yazgan, Adalet Bakanlığı’nın Türkiye’nin en Önemli kurumlarından bir tanesi olduğunu ancak adı adalet olan bir bakanlıkta çalışan personele adaletli davranılmadığını ileri sürdü. Adliye çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezilmesine rağmen emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Yazgan, “ülkemizin dÖrt bir yanına yeni adliye sarayları yapıldı. Ancak sarayların içindeki memur arkadaşlarımız maalesef o saraya uygun maaş politikasına tabi tutulmuyor. Adliye personeli saraylara uygun Özlük haklarını alamıyor, çok eski kanunlara gÖre aldıkları unvanlarla gÖrev yapıyor. Nasıl askeriye içindeki er ve erbaşlara getir gÖtür işleri yaptırılıyorsa adliye çalışanlarına da aynı davranılıyor. Biran Önce yargılama bÖlümü ile idari bÖlümün birbirinden ayrılması gerekiyor. Herkes gÖrev tanımına uygun işlerde çalıştırılmalıdır. çalışanlar hâkim ve savcıların iki dudağı arasında kalmamalı. Hâkim ve savcılar sadece yargılama işine bakmalı, idari işler idari personele bırakılmalıdır. Adliyelerin bu yapısı yeni bir yargı reformuyla düzeltilmesi gerekiyor” diye konuştu.
http://www.memurlar.net/haber/205468/
http://finans.samanyoluhaber.com/h_680435_Ekonomi-memurlar-toplu-sozlesmeyi-bekliyor.html
http://www.objektifhaber.com/haber/guncel/memurlar-toplu-sozlesmeyi-bekliyor-92236.html
http://www.memurlarsitesi.net/is-hayati/memurlar-toplu-sozlesmeyi-bekliyor-h39179.html
http://www.sondakika.com/haber-memurlar-toplu-sozlesmeyi-bekliyor-2998176/