MEMUR-SEN, BAŞBAKAN ERDOĞAN’I ZİYARET ETTİ
Başbakan’ın TBMM’deki makamında gerçekleşen ziyaret, iki saate yakın sürdü. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da katılımıyla başlayan ziyarete daha sonra, Tarım ve KÖyişleri Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ve bağlı sendikaların genel başkanları ziyarette, hizmet kollarında yaşanan sorunları Başbakan Erdoğan’a iletti.
Ziyaret sonrası basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gündoğdu, gÖrüşmenin içeriğine yÖnelik açıklamalarda bulundu.
Gündoğdu, Türkiye’nin en çok üyeye sahip, yetkili memur sendikaları konfederasyonu olarak, yaşanan sıkıntıları Başbakan Erdoğan’a aktardıklarını sÖyledi. Geçen yıl toplu gÖrüşmeler Öncesi, toplu gÖrüşme yerine toplu sÖzleşme yapmak istediklerini sÖylediklerini hatırlatan Gündoğdu, “Biz hep dile getirdik; masa değil, yasa sorunlu. Geçen yıl da, artık toplu gÖrüşme yapmayacağımızı açıkladık. Hükümet, Memur-Sen’in yoğun çabaları sonucu memurlara toplu sÖzleşme hakkı getiren düzenlemeye, Anayasa değişiklik paketinde yer verdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, Yüksek Siyaset Kurulu’na dÖnüşüp referandum tarihini 12 Eylül olarak belirleyince, hükümetin iradesi bu yılki toplu gÖrüşmelere yansımadı. Anayasa’da yapılacak değişik sonrası, bu yıl, son kez toplu gÖrüşme masasına oturacağımızı ümit ediyorum. Toplu sÖzleşme hakkının verilmesi sebebiyle de, Başbakanımıza teşekkürümüzü ilettik” şeklinde konuştu.
Kamuda farklı istihtam türlerinin sona ermesi, bu gerçekleşene kadar sÖzleşmeli personelin yaşadığı sıkıntıların çÖzümünde Başbakan Erdoğan’ın desteğini istediklerini de dile getiren Ahmet Gündoğdu, gÖrüşmenin verimli geçtiğini, Başbakan’a ilettikleri sorunların en kısa sürede çÖzüleceğine inandıklarını kaydetti.
* GÖrüşmede, referandum sürecinin de gündeme geldiğini bildiren Gündoğdu, Memur-Sen’in aldığı ‘EVET’ kararını Başbakan Erdoğan’la da paylaştıklarını ifade ederek, “Biz, toplu sÖzleşme hakkının sendikacılığın vazgeçilmezi olduğunu her platformda dile getirdik. Pakette bu beklentimiz cevap buluyor. üstünlerin hukukunun sona ermesini, hukukun üstünlüğünün hakim olması beklentimizi dile getirdik. Paketteki değişiklikle, HSYK ve YAŞ kararlarının bir kısmının bile yargı denetimine açılması bu yÖndeki ümidimizi artırıyor. TBMM’nin duvarlarını süsleyen, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sÖzünün gerçekleşmesini, darbe anayasasında yer aldığı gibi; egemenliğin belli kurumlar eliyle değil, TBMM eliyle kullanılır hale gelmesi yÖnünde bir değişikliğin olmamasının eksikliğine dikkat çektik. Darbecilerin kirlettiği 12 Eylül’de yine darbecilerin yargılanması için ‘EVET’ oyu kullanılarak bu leke temizlenecektir. Kısaca, pakette lüzumsuz hangi madde var derseniz, hiç biri gereksiz değil. Ancak daha iyisi olabilirdi. Biz, millet iradesiyle de ilk kez Anayasa değiştirilmesini de gÖz Önüne alarak, ‘EVET’ oyu kullanacağımızı Başbakanımızla da paylaştık” dedi.
Memur-Sen’e bağlı sendikaların her birinin hizmet kollarında yaşanan sıkıntıları Başbakan Erdoğan’a aktardıklarını da sÖzlerine ekleyen Ahmet Gündoğdu, verimli bir gÖrüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı.
* Ziyarette, Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Mevzuat ve Toplu GÖrüşme Sekreterimiz Sait İnan, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu GÖrüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Hüseyin çumak, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri Mecit Erdoğan da katıldı.