KAMUDAKİ FARKLI İSTİHDAM MODELLERİ ÇALIŞANLAR ARASINDA AYRIMCILIK YARATIYOR
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sÖzleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Önce Memur-Sen kongresinde, daha sonra ise televizyon ekranlarında sÖzleşmeli personelin kadroya geçirileceğini açıklamasıyla kamu çalışanları arasında heyecan yaşandığını belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, konuyla ilgili düzenlemelerin biran Önce yapılması gerektiğini sÖyledi.
SÖzleşmelilerin kadroya geçmesiyle birlikte Özlük haklarının iyileşeceğini kaydeden Yusuf Yazgan, “SÖzleşmeli çalışanlar, sorunlarıyla işine gidiyor. Sorunlarını çÖzemeyen çalışan, doğal olarak kendini işine veremiyor. çalışandan verim bekliyorsak Önce onu motive etmeliyiz, hakkını vermeliyiz. Her platformda gündeme getirdiğimiz sÖzleşmelilerin sorunları nihayet çÖzülecek. Yapılan düzenlemelerle sÖzleşmeli personel kadro alacak. SÖzleşmeli personel artık gelecek kaygısı yaşamayacak, daha fazla ücret alacak, sosyal hakları genişleyecek, Özlük hakları iyileşecek. Bu sayede sÖzleşmeli personel işine sevinçle gidecek, işinden sevinçle dÖnecek” dedi.
FARKLI İSTİHDAM MODELLERİ AYRIMCILIK YARATIYOR
Kamuda 4-A, 4-B, 4-C olarak farklı istihdam modellerinin bulunduğunu belirten Yazgan, bu uygulamanın yanlış olduğunun vurguladı. Farklı istihdam modellerinin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yarattığına dikkat çeken Yazgan, sÖzleşmelilere verilen müjdenin 4-C’lilere de verilmesi gerektiğini sÖyledi. Geçici kadrodaki personelin de kamu çalışanı olduğunun altını çizen Yazgan, sÖzleşmelilerle ilgili yapılacak düzenlemede 4-C geçici kadrosundaki personelin de yer alması gerektiğini kaydetti. Yazgan, “Başta Türkiye İstatistik Kurumu ve Adalet Bakanlığı olmak üzere birçok kurumda toplam 45 binin üzerinde 4-C’li personel çalışıyor. Kazandığı parayla kıt kanaat geçinen 4-C’li personelin iş güvencesi, askerlik dÖnüşü işe başlama, ücretsiz izin hakkı, eş, hastalık, eğitim nedeniyle atama gibi hakları bulunmuyor. çalışma şartlarında hiçbir fark bulunmayan 4-C’lilerin de kadroya alınması gerekmektedir. Devletin üzerindeki 4-C kamburu ortadan kaldırılmalıdır” diye konuştu.
SPOR UZMANLARI VE SÖZLEŞMELİ ANTRENÖRLER DE KADROYA ALINMALI
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde çalışan spor uzmanları ve sÖzleşmeli antrenÖrlerinin de kadroya alınması gerektiğini belirten Yazgan, “SÖzleşmeli olarak istihdam edilen spor uzmanlarına ve sÖzleşmeli antrenÖrlere sÖz verildiği halde aradan geçen yıllara rağmen kadro verilmedi. Yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirilen spor organizasyonlarında her kademede gÖrev alan spor uzmanlarına ve sÖzleşmeli antrenÖrlere kadro verilmemesi, moral bozukluğuna ve verimsiz çalışmaya neden olmaktadır. Bu durum, ülkemizin tanıtımında büyük bir Öneme sahip olan sporumuzu da son derece olumsuz etkilenmektedir” şeklinde konuştu.