BÜRO MEMUR-SEN, METEOROLOJİ MÜDÜRLÜKLERİNİN KAPATILMASINI VE ATAMALARI PROTESTO ETTİ
Büro Memur-Sen, 657 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve GÖrevleri Hakkında Kanunu Hükmünde Kararname’nin geçici 6’ıncı maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu Kararıyla meteoroloji bÖlge ve istasyon müdürlüklerinin kapatılmasını protesto etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Önünde toplanan Büro Memur-Sen üyeleri, taşıdıkları ‘Bu kurum, kurum olalı bÖyle zulüm gÖrmedi’ ‘Memuruz haklıyız kazanacağız’ dÖvizleriyle kapatılmaları ve atamaları eleştirdi.
ATAMALAR çALIŞANLARIN AİLE BüTüNLüĞüNü BOZDU
Genel müdürlük Önünde açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, bÖlge ve istasyon müdürlüklerinin kapatılmasıyla hava tahminlerini basına ve kamuoyuna duyuran meteoroloji çalışanlarının mağdur olduğunu sÖyledi. Bakanlar Kurulu kararı ile 145 istasyon ve 8 bÖlge müdürlüğünün kapatıldığını aktaran Genel Başkan Yazgan, “Müdürlüklerin kapatılmasıyla 400’den fazla personelin kış gününde, ailesinin durumu düşünülmeden çalıştıkları yerlerden başka bÖlgelere ataması yapıldı. Atamalarla personelin motivasyonu, çalışma azmi ve aile bütünlüğü bozuldu. Kararname ile kapatılan istasyon müdürlüklerindeki müdürler ve bÖlge müdürlüklerindeki şube müdürü ile yardımcıları araştırmacı kadrosuna atandı. Bu atamalarla personelin unvanları elinden alınırken, ücretlerinde de 400 ile 900 lira arasında kayıp oluştu. Personelini düşünmeden yapılan atamalar ve yaşanan maddi kayıplar tek kelimeyle merhametsizliktir” dedi.
PERSONELİN DURUMU DüŞüNüLMEDİ
Kapatılmalarda objektif değerlendirmelerin gÖz Önüne alınmadığını ileri süren Yusuf Yazgan, kurum içerisinde stratejik ve bÖlgesel bir çalışmanın yeterince yapıldığını kaydetti. Uygulamada kamu çalışanlarının temsilcisi olan sendikaların gÖrüşlerinin alınmamasının da yanlış olduğunu vurgulayan Yazgan, “Personelin durumu düşünülmeden ‘Ben yaptım oldu mantığıyla’ yapılan kapatmalar, tam anlamıyla adaletsizliktir. Taşrada yapılan bu adaletsizlik ne yazık ki genel müdürlük personeline de yapılacağı sÖylenmektedir. Nereye gÖnderileceğini, ne iş yapacağını bilmeyen personelin nasıl verim beklenebilir. Bu konuda meteoroloji çalışanlarına tatminkâr bir açıklama yapılması gerekmektedir. Sorunları halının altına süpürerek çÖzüme ulaşamayız” diye konuştu.
PERSONEL HAK KAYBINA UĞRAMAMALI
Kararname Öncesi mevcut koşullar ile çalışmayı tercih ederek kariyer planları yapan, aile düzenini kuran ve yıllarca kuruma emek veren meteoroloji personelinin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Yazgan, “Bunun için, Öncelikle nakil konusunda talepte bulunan personel değerlendirmeye alınmalıdır. Personelin ikamet ettiği yerin kıstas alınarak çalışanların aile bütünlüğü korunmalı, sağlık problemi olan ve Özürlü personelin durumları dikkate alınmalıdır. üst Öğrenimini sürdüren personele eğitimlerini devam ettirme imkanı tanınmalıdır. Nihayetinde, meteoroloji personelinin hak kaybına uğramaması hususunda gerekli Özen gÖsterilmelidir” şeklinde konuştu.