BÜRO MEMUR-SEN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNE SAVAŞ AÇTI
Büro Memur-Sen Kocaeli Adliye Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu, Sivil toplum Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı. Tek liste olarak gerçekleşen genel kurula, Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel teşkilatlanma Sekreteri Murat Sipahi, Genel Toplu SÖzleşme Sekreteri Sait İnan, Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Has Parti İl Başkanı Erol Pekcan, Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, Memur Sen Kocaeli Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda üye katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı’na Genel Teşkilat Sekreterliğini Sipahi seçilirken divan üyeliklerini Hülya Aslan, Harun Yaşar Aliş, Menderes Van ve Elvan Günay yaptı.
YETENEKLİ MEMURLARIN ÖNüN AçILMASI İçİN çALIŞIYORUZ
Genel Kurulda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamu çalışanlarının hakları için mücadeleye kesintisiz devam ettiklerini sÖyledi. Büro Memur-Sen sayesinde gÖrevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına 3 katına kadar personelin alındığı hatırlatan Büro Memur-Sen Genel Başkanı, bunun da yeterli olmadığını belirterek şartları tutan tüm personelin sınava alınması gerektiğini kaydetti. Mevcut yÖnetmelik nedeniyle yetenekli genç memurların sınava giremediğini ve yükselme şanslarının olmadığını aktaran Yazgan, “GÖrevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına çağrılan boş kadronun 2 katı personel sayısı girişimlerimiz sayesinde 3 katına çıkarıldı. Sendika olarak bunu da yeterli gÖrmüyoruz. YÖnetmeliğin günümüz insan kaynakları yÖnetim ilkelerine uygun bir şekilde yeniden revize edilmesini istiyoruz. çünkü mevcut yÖnetmeliğe gÖre eğitime alınacak personel sayısının sınırlandırılması tüm çalışanlara fırsat eşitliği sağlamıyor. GÖrevde yükselme yÖnetmeliğine gÖre personel değerlendirme puanı tutan memurlar sınava girmeden Önce eğitime alınıyor. Bu durum, kaynak israfına ve gÖrevde yükselme arzusu olan genç personelin kıdem yetersizliği nedeniyle gÖrevde yükselme eğitimlerine katılamamalarına, dolayısıyla sınava girememelerine neden oluyor. Asgari şartları taşıyan çalışanların tamamı sınava girebilmeli ve sınav sonucu başarılı olan personel eğitimlere alınmalıdır. Bu isteğimizi Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na yazı ile gÖnderdik. Kısa zamanda çalışmalarımızın sonucu alacağız ve yetenekli genç memurlarımızın Önünü açacağız” diye konuştu.
4-C’LİLER KADROYA ALINMALI
Konuşmasında 4/C’lilerin sorunlarına değinen Yusuf Yazgan, Özlük hakları bulunmayan 4/C’lilerin kadroya alınması gerektiğini vurguladı. Kamudaki farklı istihdam modellerinin çalışanları arasında huzursuzluk yarattığını ileri süren Yazgan, “A-B-C şeklindeki istihdam modelleri çalışanlar arasında ayrımcılık yaratıyor. Aynı iş yerinde çalışmalarına rağmen farklı şekillerde istihdam edilen personelin Özlük haklarında farklılıklar bulunuyor. Özellikle başta TüİK ve Adalet Bakanlığı olmak üzere çoğu kurumdaki 45 bine yakın 4/C’li personelin Özlük hakları bulunmuyor ve aldıkları ücretler çok düşük. Milleti ve vatanı için gecesini gündüzüne katan ancak hiçbir hakkı bulunmayan 4/C’liler biran Önce kadroya alınmalı, personel arasındaki huzursuzluk giderilmelidir” şeklinde konuştu.
ADALET çALIŞANLARINA HAK ETTİĞİ üCRET VERİLMELİ
Adalet bakanlığı çalışanlarının sorunlarından da bahseden Genel Başkan Yazgan, Bakanlık ve adliye personelinin yoğun iş yükü altında çalışmasına rağmen hak ettiği ücreti alamadığını belirtti. Sorunların Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e rapor halinde sunulduğunu hatırlatan Yusuf Yazgan, “ülkemizin bel kemiği olan kurumlardan birisi olan Adalet Bakanlığı çalışanları adil uygulamalardan faydalanamıyor. Adalet dağıtan ancak adil uygulamalardan faydalanamayan personelinin moral ve motivasyonunun arttırılması gerekiyor. Kazanılan ancak daha sonra geri alınan havuz paraları, nÖbet ücretleri personele geri verilmelidir. Tüm adalet çalışanlarına hak ettiği ücret biran Önce Ödenmelidir. Yargılama faaliyetinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için Önemli gÖrevler üstlenen ve yaptığı iş ve işlemler nedeniyle genel idari hizmetler sınıfındaki unvanlardan bir farkı bulunmayan mübaşirler, biran Önce genel idari hizmetler sınıfına alınmalıdır. Bazı 4/B’liler kadroya alınan diğer 4/Bli personelle aynı gün sınava girmesine rağmen komisyonlardan veya Bakanlıktan kaynaklanan gecikmeler nedeniyle kadroya geçemedi. Kadroya geçemeyen personelin açtığı ve kazandığı Örnek davalar var. Yeni davaların açılmasına gerek duyulmadan tüm 4/B’liler biran Önce kadroya alınmalıdır. Bakanlık çalışanlarının sorunlarını Bakan Sadullah Ergin’e illetti. Kıza zaman içinde bu sorunlar çÖzülecek” şeklinde konuştu.
ADLİYE çALIŞANLARINI TEK çATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ
Büro Memur-Sen Kocaeli Adliye Şubesi Başkanı Metin Yılancı ise yaptığı konuşmada adliye çalışanlarının sorunlarını çÖzmek için ellerinden geleni yaptıklarını sÖyledi. Yılancı, “kocaelindeki adliye çalışanlarının sorunlarını tüm türkiye’deki adliye çalışanlarının sorunu olarak gÖrüp sorunların çÖzümü noktasında genel merkezimizle birlikte hareket ediyoruz. Hiçbir zaman süreci kitlemeye, tıkamaya yÖnelik adım atmadığımızı, sendikacılğı toplumu bÖlen, kamplaştıran, çalışanın üzerinden siyaset yapan bir anlayışa taşımadık. Yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonucu toplamda adliye çalışanları olarak üye sayımız 500’e ulaştı. Yeni dÖnem seçimlerine kadar ki hedefimiz adliye çalışanları tek çatı altında toplamak. İnanıyorum ki bunu da başaracağız” dedi.
Konuşmaların ardından seçime gidildi. Seçim sonucunda Metin Yılancı Kocaeli Adliye Şubesinin Başkanı seçilirken yÖnetimi şu isimlerden oluştu:
Amil Şahin
Mehmet Uçkun
Şafak Akdeniz
Mehmet Şahin
Mustafa Keskin
Yücel Altun