BÜRO MEMUR-SEN ERZURUM ŞUBESİ’NDEN İLÇELERE ZİYARET
Büro Memur-Sen Erzurum Şubesi memurların çalışma şartlarını yerinde gÖrmek, kurul idari kurul toplantıları ile toplu sÖzleşme dÖneminde ilgililere sunulmak üzere tepsit edilen sorunların çÖzümüne yÖnelik çalışmalarına devam ediyor.
Büro Memur-Sen Erzurum Şubesi yÖnetim kurulu üyeleri, Erzurum merkez başta olmak üzere Hınıs, Karayazı, Narman, Tortum, Oltu, Ilıca ve Aşkale ilçelerinde çalışan memurların sorunlarının tespiti ile tespit edilen sorunların genel merkeze ulaştırılmak üzere rapor hazırlanması amacı ile ziyaretlerde bulundu.
2009-2010 toplu gÖrüşmelerdeki çabalarını, bu çabaların neticesi olan ve 2011 yılında yasal düzenlemeler ile yürürlüğe giren kazanımların yanında Başbakanca çeşitli tarihlerde yayınlamış olduğu yÖnetmeliklerdeki memurların lehine olan düzenlemeleri, 2011 yılındaki hakları talep ederken hükümet ile artık toplu gÖrüşme değil toplu sÖzleşme imzalanacağını, bunun da sivil toplum Örgütlerinin en Önemlilerinden olan sendikanın elinin güçlendirdiğini, artık birçok kolda yetkili olunduğunu ve kurumların çoğunda işyeri bazında temsil hakkını elde ettiklerini anlattı. Ziyaret edilen çalışanlar, Şube yÖnetimini yanlarında gÖrmekten memnuniyet duyduklarını, Özellikle ülkenin sorunlarının çÖzümünde tıpkı memurların sorunlarının çÖzümünde gÖstermiş oldukları başarılı çalışmaları takdir ettiklerini belirtti.
Ziyaret sırasında karşılaşılan sorunların başında, Özellikle SGK merkez müdürlüklerinde gÖrevli personelin çok zor şartlarda gÖrev yaptıkları, sosyal imkanların bulunmadığı, vekalet ücretlerinin Ödenmediği gibi sorunlarla mücadele ettikleri tespit edildi. Ziyarette, memurların hastalıkları nedeniyle ilçe dışına çıkıştaki yolluklara ilişkin problemlerin bulunduğu anlaşıldı.
Adliye çalışanlarına yapılan ziyarette ise personelin çok ağır şartlarda çalıştıkları, son gÖrevde yükselme yÖnetmeliği ile verilen hakların geri alındığı, son 5 yıl içinde havuz gelirlerinin ve nÖbet ücretlerinin kaldırıldığı, maaşlara iyileştirme yapılmadığı, en çok veri girişinin bu kurum çalışanlarınca yapılmasına rağmen veri hazırlama kontol işletmeliği kadrosunun verilmediği, ya da bu kadronun faydalandığı maddi haklardan faydalandırılmadığı, mesai kavramının bulunmadığı belirtilirken bu sorunları çÖzüm üretilmesi gerektiği ifade edildi.
YÖnetim yaptığı ziyaretler ve ziyarette karşılaşılan sorunlar şÖyle sıralandı:
İçişleri Bakanlığı’na bağlı kaymakamlık ve nüfus çalışanlarının maaşlarının ve Özlük haklarının iyileştirilmesi, mesailerde kesilen gelir vergisinin kaldırılması, yazı işleri müdürleri için uygulanan 2200 ek gÖstergenin 3000 olarak iyileştirilmesi ile çalışanlara ek Ödeme yapılması.
4/C çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesi, asker dÖnüşü işe başlama garantisinin sağlanması yine 4/C’liler için sendikamızca düzenlenen raporlardaki sorunların bir an Önce çÖzüme kavuşturulması.
Maliye ve SGK çalışanların ek Ödeme ve çeşitle kalemlerdeki zamlardan faydalandırılmadığı, bu hususların yeniden gÖzden geçirilmesi gerektiği, her mali konuları içeren yasaların değiştiği dÖnemlerde gece gündüz çalışan bu insanların gÖz ardı edilmesi.