BÜRO MEMUR-SEN, ADALET ÇALIŞANLARININ HAK KAYIPLARINI BAKANLIĞA TERAZİ ATARAK PROTESTO ETTİ
Büro Memur-Sen üyesi Adalet Bakanlığı çalışanları, mali ve Özlük haklarında iyileştirme yapılmamasını, fazla mesai ücretleri ile yol yardımlarının kaldırılmasını protesto etti. Adalet Bakanlığı Önünde toplanan çalışanlar, ‘Sadaka istemiyoruz hakkımızı istiyoruz’ ‘ücret adaletsizliğine son verilsin’ sloganları attı. çalışanlar, Adalet Bakanlığı’nın simgesi olan teraziyi düzgün çalışmadığı gerekçesiyle bakanlığın bahçesine attı.
Bakanlık çalışanları adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, adliyelerde çalışan yaklaşık 45 bin personelin adaletsizliğe uğradığını iddia etti. Adli ve idari yargı mercilerinde artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin gÖsterdiği fedakarlığın arttığını belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, buna rağmen çalışanların emeğinin karşılığı olan ücreti alamadığını, Özlük haklarının da ellerinden alındığını sÖyledi.
KAŞIKLA VERİLEN ZAMLAR KEPçEYLE GERİ ALINDI
Bakanlıkta Önceden uygulanan nÖbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanlar mağdur edildiğini kaydeden Yusuf Yazgan, “Zorunlu olarak tüketilmesi gereken ürünler son bir yıl içinde yüzde 30’un üzerinde arttı. çalışanlara kaşıkla verilen zamlar kepçeyle geri alındı. Buda yetmezmiş gibi Adalet Bakanlığı’nda fazla mesailerin ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağıtımındaki adaletsizlik bu işi artık işkence haline getirdi. Her yıl iki kez yapılan kurum idari kurul toplantılarında personelin sorunları hep kulak ardı edildi. Hindistan’da kalkan kast sistemi Adalet Bakanlığı’nda hala devam ediyor. Bürokrat ve siyasetçiler kendi konumlarını korumak uğruna bu sorunların çÖzümü için kılını dahi kıpırdatmıyor” dedi.
BAKANLIĞIN ADI HAKİM, SAVCILAR VE CEZAEVLERİ BAKANLIĞI OLSUN
Bakanlığın personelin ekonomisinin ve Özlük haklarının iyileştirilmesi hiçbir çalışma yapmadığını ileri süren Yazgan, “Bu gün Adalet Bakanlığında mahkumların sorunlarının çÖzümü için bir günde yasa tasarısı hazırlanırken, mahkumlara Ödül sistemi getirilirken adliye personelinin sorunlarının çÖzüm için hiçbir yasa tasarısı hazırlanmadı. Kendi personeline karşı adil olmayan, 45 bin personelini gÖrmezden gelerek yıllardır yapılan bu uygulamalar, Adalet Bakanlığı’nın adının personelce tartışılır hale getirdi. Bakanlığın adının Hakim, Savcılar ve Cezaevleri Bakanlığı olarak değiştirilmesini Öneriyoruz. Buradan Sayın Bakan Sadullah Ergin başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dÖnmesini istiyoruz Kimsenin çocuğumuzun aşına gÖz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.
BASIN AçIKLAMASININ TAM METNİNE ULAŞMAK İçİN TIKLAYINIZ
TüRKİYE GENELİNDE YAPILAN BASIN AçIKLAMASINDAN KARELER
İSTANBUL
AKSARAY
BALIKESİR
YOZGAT
ZONGULDAK
DİYARBAKIR