
ADALET BAKANLIĞI’NDA ÇALIŞAN KAMU GÖREVLİLERİNİN SORUNLARINI BİLİYOR VE ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yazgan, İstanbul’da bir dizi sendikal faaliyetler gerçekleştirdi. İstanbul 3 No’lu ve İstanbul 10 No’lu şubelerimizin genel kurullarına katılan Yazgan, daha sonra İstanbul 7 No’lu şubemizin iftar buluşmasında teşkilatımıza hitap etti. Buradaki konuşmasında Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan kamu görevlilerinin sorunlarının takipçisi ve kazanımlarımızın bekçisi, sorunların çözüm adresi olacağımızı söyledi.
ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATINDAN YARARLANMADA VAR OLAN ADALETSİZLİK GİDERİLMELİDİR
Yazgan, adalet hizmetleri tazminatından yararlanmada var olan adaletsizliğin giderilmesi hususunda ivedilikle adım atılması, icra kâtiplerinin havuz tayinlerinin yapılabilmesi için gerekli çalışmanın başlatılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli olarak yapılmasının sağlanması, büyükşehirler başta olmak üzere servis hizmetinin sağlanması, mahkeme uzmanlığı, müdür yardımcısı ve şef kadrolarının ihdas edilmesi, koruma ve güvenlik görevlilerinin görev başında yaşadıkları sorunların çözülmesi, maaş promosyon anlaşmasının ivedi şekilde güncellenmesinin de gerekli olduğunu ve bu sorunlar çözüme kavuşana kadar da takipçisi olacağımızı vurguladı.
GÜMRÜK ÇALIŞANLARININ MARUZ KALDIĞI ŞİDDET ÖNLENMELİDİR
İstanbul 3 No'lu Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Yazgan, gümrük çalışanlarının sorunlarına da değindi. Yazgan, gümrük işlemlerini büyük bir özveriyle yürüten gümrük çalışanlarının, Bakanlık taşra teşkilatı çalışanlarının mesai katsayısı, gümrük muhafaza memuru ve gümrük muhafaza amirlerinin dengi unvanlardan daha düşük ücret alması, Türkiye gümrük sahasına giren tüm eşyaların her yönüyle denetlemesi görevini ifa eden gümrük memurlarının görev, yetki ve sorumluluklarına uygun unvanda çalıştırılmamaları, gümrük çalışanlarına yöneltilen şiddetin önlenmesi ve mali ve özlük haklarının yetersizliği konularında ivedilikle atım atılması gerektiğine dikkat çekti.
DENETİM ÜCRETİ YASAL DAYANAĞA KAVUŞTURULULMALDIR
Yazgan, ayrıca enflasyonla mücadele noktasında fahiş fiyat denetimlerini gece gündüz uygulayan ticaret il müdürlüğü personeline de giyim yardımının yapılması, Ticaret İl Müdürlüğü Personeline il belediyeleri ile imzalanacak bir protokol ile ücretsiz ulaşım kartının verilmesi gerektiğini ifade etti. “Denetime çıkan personel ile denetime çıkmayan personel arasındaki ek ödeme tazminat ve maaş farkı olmayışı kurum içi iş barışı, motivasyonu bozmaktadır.” diye konuşan Yazgan, konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşülerek sorunun kökten çözümü noktasında girişimde bulunarak denetim ücretinin yasal dayanağa kavuşturulması için çalışacağımızı söyledi.
NÖBET ÜCRETİ VERİLMESİ HUSUSUNDA KANUNİ DÜZENLEME YAPILMALDIR
İstanbul 10 No’lu şubemizin üst kurul delege seçimi ve olağanüstü genel kurulunda ise Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlar, gençlik merkezleri ve spor tesislerinde çalışan kamu görevlilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken Yazgan, nöbet ücreti verilmesi hususunda kanuni düzenlemenin yapılması, toplu sözleşme ve KİK kararları uyarınca kreşlerin açılması, antrenörlere kıyafet yardımı yapılması, spor uzmanı, uzman ve sportif eğitim uzmanı arasındaki özlük ve mali farklarının giderilmesi, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin bir an önce kurum personelinin lehine bir şekilde değiştirilerek, sınavların açılması konuları başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yapan kamu görevlilerinin sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.
KAMU GÖREVLİLERİNİN SORUNLARI 2025 YILINDA DA GÜNDEMİMİZDE OLACAK
Seçimler sonrasında kamu görevlilerini ilgilendiren, birinci dereceye gelmiş tüm kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin verilmesi, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin revize edilerek işin zorluğu ve mali yükü gibi parametrelerin de dikkate alındığı bir maaş politikasının belirlenmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak GİH’e aktarılması, Sosyal Güvenlik Kurumu ve mevzuatı olan kurumlarda da kurum içi uzmanlık sınavlarıyla kurum için uzmanlık kadrolarının açılması, kira yardımı ve yemek yardımının yapılması, mülakatların kaldırılması, memur emeklilerinin aylıkları, banka promosyonları ve son olarak da 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun revize edilmesi konularının da 2025 yılında gündemimizde yerini koruyacağını belirtti.
Yazgan, İstanbul 3 No’lu şube genel kurulunda bayrağı devreden şube başkanımız Hakan Atiş ve yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, görevi devralan şube başkanımız Mustafa Ceylan ve yönetimini tebrik ederek yeni dönemde başlarılar diledi. Yazgan, İstanbul 10 No'lu Şubemizin üst kurul delege seçiminin yapıldığı 1. Olağanüstü Genel Kurulunda ise güven tazeleyerek yeniden seçilen Cengiz Aydın Başkanımızı ve yönetimini tebrik ederek yeni dönemde başarılar diledi.
Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Kızıl da İstanbul 10 No’lu şubemizin genel kurulunda sendikal çalışmalarımız hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.
Genel Başkanımız Yazgan ayrıca İstanbul Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım'ı da ziyaret ederek, yereldeki sorun ve talepleri iletti.
Şubelerimizin programlarına, Genel Başkan Vekilimiz Halil Küçükdevlet, Genel Başkan Yardımcılarımız Kaan Çetinbaş, Zekeriya Köftercioğlu, Ahmet Kızıl, Abdullah Koyuncu, Genel Başkan Danışmanımız Hüseyin Yüksel, İstanbul 3 No'lu Şube Başkanımız Mustafa Ceylan, İstanbul 5 No'lu Şube Başkanımız Yahya Gökçür, İstanbul 7 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Enes Kafalı ve şube yönetimi, İzmir 3 No'lu Şube Başkanımız Ferdi Yiğitoğlu, Ankara 11 No'lu Şube Başkanımız Murat Ünlüler ile teşkilatımız katıldı.