ADALET BAKANLIĞI PERSONELİNİN SORUNLARI BAKAN ERGİNE İLETİLDİ
Memur-Sen’in, toplumun yeni anayasaya dÖnük beklentilerini ortaya koyacak bir çalışma yaptığını ifade eden Gündoğdu, “Biz, diğer kurumlar gibi, sipariş bir çalışma yapmıyoruz. Toplumun her kesiminden 54 bin kişi ile yüz yüze gÖrüşerek, Türkiye’nin nasıl bir anayasa istediğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
çıkan sonucu referandumun yıl dÖnümü olan 12 Eylül’de düzenleyecekleri panelle kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Gündoğdu, Ekim ayında ise Uluslararası Anayasa Kongresi düzenleyerek yeni anayasaya sürecine katkı sunacaklarını ifade etti.
BAKANLIK PERSONELİNİN MAAŞLARI ARTTIRILMALIDIR
Adalet Bakanlığı ve adliyelerde çalışan personelin sorunlarının da gündeme getirildiği ziyarette Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bakan Sadullah Ergin’e personelin sorunları ve talepleriyle ilgili bir rapor sundu. Bakanlık ve adliye personelinin iş yoğunluğu nedeni ile günün büyük bir kısmını çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Yusuf Yazgan, personelin yoğun iş yükü altında çalışmasına rağmen ücret olarak haklarını alamadığını sÖyledi. Yusuf Yazgan “Maaşlar biran Önce arttırılarak adaletsizlik ortadan kaldırılmalıdır. NÖbet ücretlerinin yeniden verilmesi, verilmiyor ise kanunu hakkımız olan izinlerin verilmesi hususunda genelge yayınlanmalıdır. Mesai mefhumu gÖzetmeksizin gece gündüz, gerektiğinde hafta sonları dahi çalışan bakanlık personelinin fazla mesai oranları arttırılmalı, hakim ve savcılara Ödenen yargı Ödeneği tüm adliye çalışanlarına da verilmelidir. Adalet Bakanlığı çalışanları yaptıkları ve yerine getirdikleri gÖrev nedeniyle her zaman çok ağır bir risk altında oldukları malumdur. Tüm adliye çalışanlarına ‘İş gücü riski tazminatı’ adı altında Ödeme yapılması gerekmektedir. Giyecek yardımı ise günün şartlarına uygun hale getirilmelidir” dedi.
4/BLİ PERSONEL BİRAN ÖNCE KADROYA ALINMALI
Adliyelerde çalışan bazı 4/B’lilerin, kadroya alınan diğer 4/Bli personelle aynı gün sınava girmesine rağmen komisyonlardan veya Bakanlıktan kaynaklanan gecikmeler nedeniyle kadroya geçemediklerini ifade eden Yazgan, “4/B’liler arasında kadroya geçemeyen personel var. Bunlar diğer kadro alan 4/B’li personelle aynı gün yazılı sınava girdi ama şu anda mağdur durumdalar. Biran Önce bu sıkıntı giderilerek tüm 4/B’liler kadroya alınmalıdır” diye konuştu.
4/C’LİLER DE KADROYA ALINMALIDIR
Adliyede çalışan 4/C’li personelin çalışma şartlarının düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Yusuf Yazgan, 4/C’lilerin biran Önce kadroya alınması gerektiğini vurguladı. 4/C’lilerin çalışma şartları ile diğer çalışanların durumu arasında bir fark bulunmadığının altını çizen Yazgan, “Bakanlığın birçok işi 4/C’li personelin omzunda. Kadrosu geçici personel statüsünde bulunan ancak çalışma şartları diğer bakanlık personeli ile aynı olan 4/C’lilerin biran Önce kadroya alınması gerekmektedir. 4/C’li personele mesai ücretleri ve aile yardımı biran Önce verilmelidir. Ayrıca bu personelin gÖrev tanımlamaları yapılmalı ve hangi işlerde çalışacakları belirlenmelidir” şeklinde konuştu.
YAZGAN SORUNLARIN HİçBİRİNİ ATLAMADI
Taşra teşkilatında çalışan personelin kimlik kartlarının bakanlık tarafından verilmesi ya da standart hale getirilerek tüm teşkilata duyurulması gerektiğini belirten Yazgan, bakanlık personelinin talep ve sorunlarıyla ilgili konuşmasını şÖyle sürdürdü: “GÖrevinde başarılı olan personel Ödüllendirilmelidir. Personelin talepleri de gÖz Önüne alınarak, personel kurum içerisinde rotasyona tabi tutulmalı, bu şekilde personelin daha iyi yetişmelerinin yolu açılmalı. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın sadece belli kesime değil tüm adalet çalışanlarına hizmet veren bir vakıf haline getirilmelidir. Bilgi işlem bürolarında çalışan gÖrevlilerin teknik hizmetler sınıfına alınarak kadro sorunları çÖzülmelidir. Adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması ya da tüm zabıt katipleri V.H.K.İ. kadrosuna geçirilmelidir. YÖnetmelikle yardımcı hizmetler sınıfına geçirilen mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması gerekmektedir. Emanet memurları riskli bir iş yapmaktadır. Riskin fazla olması nedeniyle emanet memurlarının iş riski tazminatının arttırılması ve adalet hizmetleri tazminatının zabıt katipleri ile aynı seviyeye getirilmesi gerekmektedir”
SORUNLARIN çÖZüMü İçİN GEREKENLER YAPILACAK
Raporu inceleyen ve talepleri dinleyen Adalet Bakanı Ergin, personelin çalışma şartlarını en iyi hale getirmek için gerekenlerin yapılacağını sÖyledi. Personelin sorunlarını bildiklerini kaydeden Ergin, personelin Özlük haklarını en iyi hale getirmek ve hizmet verme anlayışı kapsamında bakanlıkta kÖklü değişikliklerin yapılacağını ifade etti.
Ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazganın yanı sıra, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ile Büro Memur-Sen Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden de hazır bulundu.
BAKAN SADULLAH ERGİNE SUNULAN RAPORA ULAŞMAK İçİN TIKLAYINIZ